8 mars

Sedan 2018 har FemHbg varit med och arrangerat evenemang på Internationella Kvinnodagen tillsammans med flera viktiga aktörer i Helsingborg. En dag där vi uppmärksammar ojämlikheter och samlar styrka tillsammans för att orka göra skillnad varje dag året runt. Här nedan hittar du mer information om årets och tidigare års arrangemang.


8 mars 2020

12-15.00 Helsingborgs Stadsteater, foajén
facebookevenemang

PÅ SCEN:
☆ Konferencier, Josefine Thorén, ordförande FemHbg
☆ Sara Haraldsson, Maktsalongen
☆ Felicia Mulinari, poet
☆ Kiki Nilsenius, artist
☆ Madelene Löw, We Rise Again
☆ Nicolina Lopez, #rättslösa

FEMINISTISK MARKNAD:
✻ Olivia Skoglund, serietecknare
✻ Wilma Mård, serietecknare
✻ Cassandra Söderström, konstnär
✻ UF-företag från Thoréns, tygkassar
✻ Re:Nude, återvunnet material blir ny konst
✻ Lina Veber Cake, vulvaklubbor och praliner
✻ Anna Lönn Franco, tecknare
✻ Världsbutiken i Helsingborg
✻ OLIKA, förlag och plattform
✻ FemHbg, feministisk organisation
✻ Helltown Hellcats, roller derby-lag

ARRANGÖRER:
FemHbg – Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne – Helsingborgs kvinnojour – Helsingborgs stadsteater – Folkuniversitetet Helsingborg


För första gången samlas vi även i en demonstration för att visa att vi är många som fått nog av hat, hot och övergrepp. Tillsammans tar vi gatorna tillbaka! Start 15.00 på St Jörgens plats mitt emot Stadsteatern, därefter går vi tillsammans till Rådhuset. Mer information i vårt facebookevenemang.


8 mars 2019

Föreläsning med Lo Kauppi om arbetet med pjäsen Vita män våldtar, dramatiseringen av Märta Tikkanens Män kan inte våldtas och om hur fascismen tränger sig närmare inpå kulturutövare och feminister. Och om hoppet #metoo gav henne.

Show med artisten Sara Thuresson, poeten Katra Shukri och performancegruppen Femi. Dessutom feministisk marknad med
Kvinnokarta Helsingborg, Stadsdelsmammorna, Individuell Människohjälp, Världsbutiken Helsingborg, Statement UF, Amnesty, Care Cup UF

Arrangörer: Helsingborgs stadsteater, Tillsammans, Helsingborgs kvinnojour, FemHbg och Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne

Foto: Armin Pendek

8 mars 2018

Föreläsning om feminismens utveckling med Emma Severinsson som är doktorand i historia och lärare i modevetenskap på Lunds Universitet. Vilka frågor har lyfts i den feministiska kampen och hur har motståndet sett ut?

Show med konferencier Chris Schenlaer, musikerna i Kvinnliga Situationen & Ninoosh, spoken word med EliSophie Andrée, stand up med Emma Hansson Löfgren, teater med performancegruppen Femi och dans med Chicks with kicks.

Feministisk marknad med Amnesty Helsingborg, Kvinnokarta Helsingborg,
IM Individuell Människohjälp, Världsbutiken Helsingborg, FreeZone, RFSU Malmö, Period.UF och Mood UF.
Mingel med plockmat lagad av fantastiska Zeinab Moussa och Mirvat Baalbaki.

Arrangörer: Helsingborgs kvinnojour, Sensus studieförbund Skåne-Blekinge, Antidiskrimineringsbyrån Helsingborg, Tillsammans, Medborgarskolan och Studiefrämjandet Västra Skåne.