Boka oss!

Nedan beskriver vi våra färdiga koncept och priser. Men var inte rädd för att höra av dig med  andra förslag. Vi försöker tillgodose önskemål i mån av tid.

Stadsvandringar

Detta är de aktuella stadsvandringar i Helsingborg som du kan boka för ett slutet sällskap. Kanske en team building-dag? Skolklass? After work? Bara fantasin sätter gränser.

Pris: 1 200 kr
Minst 6 personer, max 20 personer

10 historiska helsingborgskvinnor
En vandring om tio kvinnor som på olika sätt gjorde avtryck i Helsingborgs historia.
Startplats: Utanför Stadsbiblioteket, Bollbrogatan 1 (Stadsparken)
Avslutning: Utanför Dunkers Kulturhus
Längd: ca 3 km – 1,5 h

Karriärkvinnor i Helsingborgs historia
Möt bland annat Helsingborgs första kvinnliga polis och en godhjärtad journalist.
Startplats: Utanför Stadsbiblioteket, Bollbrogatan 1 (Stadsparken)
Avslutning: I slutet av Kullagatan
Längd: ca 3 km – 1,5 h

Kvinnorna på S:ta Maria
Denna vandring tar oss runt byggnaderna på S:ta Maria sjukhusområde och du får möta några av de kvinnor som vårdades här under 1930-1940-talet.
Längd: ca 2 km – 1 timme 


Föreläsningar

Sitter du hellre still och lyssnar till berättelser om historiska helsingborgskvinnor så kanske en föreläsning är något som kan passa. Nedan ser du de ämnen vi just nu föreläser om, men möjlighet till att skräddarsy finns alltid. Hör av dig via formuläret nedan så pratar vi vidare.

Pris: 4 000 kr
Längd: 45 minuter exkl. tid för frågor

10 historiska helsingborgskvinnor
En föreläsning om tio kvinnor som på olika sätt gjorde avtryck i Helsingborgs historia. En stillasittande variant av vår första stadsvandring där du får möta alltifrån lärarinnor till en barnamörderska.

Karriärkvinnor i Helsingborgs historia
Under denna föreläsning får du höra om tio kvinnor som varit yrkesverksamma i Helsingborg i historien. Möt bland annat Helsingborgs första kvinnliga polis och en godhjärtad journalist.

Änglamakerskan Hilda Nilsson 
Den kusliga berättelsen om kvinnan som tog hand om fosterbarn och dödade dem har få missat. Men hur kunde det bli som det blev? Hur såg samhället ut och vem var egentligen Hilda Nilsson?

Rösträttskvinnor i Helsingborg
För 100 år sedan fick många kvinnor rösträtt (även om det för vissa dröjde mycket längre) och organiseringen i frågan var stor. Vilka var de som kämpade för att kvinnorna skulle få ta plats i politiken i Helsingborg? Möt några av dem i denna föreläsning.

Kvinnorna på S:ta Maria
I denna föreläsning får du bekanta dig med S:ta Maria sjukhusområde och några av de kvinnor som vårdades här under 1930-1940-talet.


Skicka en intresseförfrågan!

Skicka ett mejl till kvinnokarta@femhbg.se
Ange vad du vill boka – stadsvandring eller föreläsning? Vilken av dem?
Ange vilket datum/tid du vill göra bokningen och eventuella andra detaljer vi kan behöva. Så återkommer vi med besked.