FemTalks

FemTalks

FemTalks är ett feministiskt forum där vi sätter brännande aktuella ämnen i rampljuset. Förändring börjar med samtal. Här samlas vi för att prata, utvecklas och få nya perspektiv som kan hjälpa oss framåt i kampen för jämställdhet. Det finns ingen publik, utan alla får möjligheten att vara en del av samtalet.

Våren 2018

Tema MAKT – gäster: Elisabeth Högdahl, lektor i etnologi vid Lunds universitet samt grundare till Equalizer  och Fanna Ndow Norrby, författare till bland annat boken Svart kvinna och poddare i podden Raseriet 

Tema SEX – gäster: Saga Alm Mårtensson, sexolog som bland annat jobbar som sex-och relationsrådgivare för Expressen och RFSU (Riksförbundet för sexuell upplysning) som pratade om samhällets syn på sex och en bristande sexualundervisning.

 

Hösten 2018

Tema PENGAR – gäster: Martina Skrak, jämställdhetsstrateg på Länsstyrelsen Skåne och Hannah Stanton verksamhetschef på TheGoals.org.

Tema VÅLD – gäster: Gabriella Nilsson, fil. dr i etnologi på Lunds Universitet samt författare till boken “Våldets kön” och Bilan Osman, journalist och föreläsare på stiftelsen Expo.

 

  

Foto: Sophie Håkansson Photography