Filmfestival

Feministisk Filmfestival Helsingborg

År 2019 arrangerade FemHbg Helsingborgs första feministiska filmfestival. Den 15-16 oktober 2021 är det dags igen. Vi utlovar spännande filmer, viktiga samtal och härligt häng. Anmäl dig via länkarna vid respektive programpunkt för att vara säker på att få plats på visningarna. Bekräftelsen du får när du anmält dig är din biljett. Vi prickar av dig på plats innan visningen. Det är fri entré på hela programmet!

Program


Fredag 15 oktober

19.45-22.00 – En mansdominerad värld

Vi inleder med samtal om att ta sig fram i en mansdominerad värld med kommunpolitikern Jenny Björklund Hansson och filmkreatören Vivien Yue. Därefter visas filmen En kvinnas val som beskrivits som en feministisk feelgod-film. Läs mer om filmen.

Plats: Salong 1, Röda Kvarn
Anmäl dig till programpunkten.

Lördag 16 oktober

13.00-15.30 – Osynlig hemlöshet
Vi visar den jordnära och empatiska samtidsskildringen De Osynliga och följer upp med ett samtal om hur hemlösheten ser ut lokalt. Deltar i samtalet gör bland annat Helsingborgs Kvinnojour och Värmestugan. Läs mer om filmen.

Plats: Salong 1, Röda Kvarn
Anmäl dig till programpunkten.

15.45-17.00 – Queera berättelser

Vi visar den kultförklarade filmen Eva & Maria från 1983 och följer upp med förinspelat samtal om queera berättelser genom historien med konstnären Sam Hultin, professor i teatervetenskap Tiina Pursiainen Rosenberg och aktivisten Samuel Girma. Denna programpunkt görs i samarbete med Lesbisk Makt. Läs mer om filmen.

Plats: Salong 1, Röda Kvarn
Anmäl dig till programpunkten.

17.30-19.00 – Filmquiz med FemHbg

Anmäl ditt lag till årets filmquiz! Vi bjuder på snacks och kluriga frågor ställda av FemHbgs egen ordförande Klara Nilsson. Anmälan öppnar i oktober, ditt lag får bestå av max fyra personer.

Plats: Övre foajén, Röda Kvarn
Anmäl ditt lag till filmquizet.


Feministisk Filmfestival Helsingborg 2021 arrangeras av FemHbg i samarbete med ABF Helsingborg och med ekonomiskt stöd av Helsingborg Stad. Med anledning av covid-19 uppmanar vi dig givetvis att stanna hemma om du är sjuk och/eller har symtom.

Läs mer om filmfestivalen 2019 här.