Filmfestival

Feministisk Filmfestival Helsingborg

År 2019 arrangerade FemHbg Helsingborgs första feministiska filmfestival. Den 15-16 oktober 2021 är det dags igen. Vi utlovar spännande filmer, viktiga samtal och härligt häng. Obs! Bokning av plats öppnar i början av oktober.

Program


Fredag 15 oktober

19.45-22.00 – En mansdominerad värld

Vi inleder med samtal om att ta sig fram i en mansdominerad värld med kommunpolitikern Jenny Björklund Hansson och filmkreatören Vivien Yue. Därefter visas filmen En kvinnas val som beskrivits som en feministisk feelgod-film. Läs mer om filmen.

Plats: Salong 1, Röda Kvarn

Lördag 16 oktober

13.00-15.30 – Osynlig hemlöshet
Vi visar den jordnära och empatiska samtidsskildringen De Osynliga och följer upp med ett samtal om hur hemlösheten ser ut lokalt. Deltar i samtalet gör bland annat Helsingborgs Kvinnojour och Värmestugan. Läs mer om filmen.

Plats: Salong 1, Röda Kvarn

15.45-17.00 – Queera berättelser

Vi visar den kultförklarade filmen Eva & Maria från 1983 och följer upp med förinspelat samtal om queera berättelser genom historien med konstnären Sam Hultin, professor i teatervetenskap Tiina Pursiainen Rosenberg och aktivisten Samuel Girma. Denna programpunkt görs i samarbete med Lesbisk Makt. Läs mer om filmen.

Plats: Salong 1, Röda Kvarn

17.30-19.00 – Filmquiz med FemHbg

Anmäl ditt lag till årets filmquiz! Vi bjuder på snacks och kluriga frågor ställda av FemHbgs egen ordförande Klara Nilsson. Anmälan öppnar i oktober, ditt lag får bestå av max fyra personer.

Plats: Övre foajén, Röda Kvarn


Feministisk Filmfestival Helsingborg 2021 arrangeras av FemHbg i samarbete med ABF Helsingborg och med ekonomiskt stöd av Helsingborg Stad. Med anledning av covid-19 följer vi givetvis rådande restriktioner, antalet platser på programpunkterna begränsas och avstånd hålls. Stanna hemma om du är sjuk och/eller har symtom.

Läs mer om filmfestivalen 2019 här.