HBGAY

Program 2020

16-22 november
Digital tipsrunda genom HBGAY

Mer information kommer.

17 november 13-14.00
Webbinarium om intersektionalitet & diskriminering

Plats: Online
I den här föreläsningen kommer vi utifrån ett intersektionellt perspektiv titta på hur diskriminering tar sig uttryck och vilka problem som kan uppstå när verklighetens upplevelse av diskriminering inte överensstämmer med juridikens. Föreläser gör Alice från Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne.
Länk till webbinariet publiceras i facebookevenemanget.

18 november 18.00
Samtal om unga hbtq-personers livsvillkor

Plats: Online
De senaste åren har det kommit ut flera rapporter som visar på något som många av oss redan visste. Att unga hbtq personer har andra möjligheter och förutsättningar i livet, de möter andra utmaningar och svårigheter än cis och heterosexuella ungdomar. Välkomna till fördjupning med Jêran Rostam, ordförande för RFSL ungdom, Andrea Hoffman von Baltenau, lärarstudent Elias Rose Gordon, aktivist och Mac Velasquez, projektledare för UNG HBTQ/HBG. Länk till samtalet publiceras i facebookevenemanget.

19 november 17-20.00
Ung HBTG/HBG-häng

Plats: Mötesplats Kalifornia, Kaliforniegatan 4 /ev. digitalt
En mötesplats för dig mellan 13-25 år som identifierar dig som HBTQ+ eller funderar över din sexualitet eller könsidentitet. Under HBGAY blir det häng deluxe med extra allt! Håll koll i Ung HBTQ/HBGs sociala medier för info.

20 november 10-22.00
Transgender Day of Remembrance

Helsingborgs tjej- och transjour håller öppet. Du kan chatta med dem om vad som helst, om något är jobbigt eller om du bara vill ha sällskap en stund. Chatta här!

22 november 13-15.00
Stafettdemonstration

We’re here – we’re queer, get used to it! Många prideparader och liknande evenemang fick i sommar ställas in på grund av pandemin, men nu intar vi åter Helsingborgs gator, i ett anpassat format. Samla ihop ett gäng kompisar (max 10 personer) och anmäl er till: camilla@femhbg.se
Berätta vilka ni är, om ni vill förmedla ett speciellt budskap och/eller göra något annat kul längs vägen (spela musik, dansa, vråla – bara fantasin sätter gränser). Deadline för anmälan den 10 november. Därefter tilldelas ni en startplats och sträcka. Vi delar upp oss med tanke på covid-19, men kampen för utrymme och lika rättigheter för vi tillsammans. Gör gärna plakat och banderoller med budskap men lämna logotyper hemma.


Arrangörer

Det här är en del av hbtq-veckan HBGAY som arrangeras av RFSL Helsingborg, Ung HBTQ/HBG, Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne, FemHbg och ABF Helsingborg.

Covid-19

Alla fysiska evenemang har ett maxantal på femtio personer, först till kvarn. Vi håller avstånd, tvättar händerna ofta och stannar hemma om vi har minsta symptom. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att arrangera en säker vecka.