Kvinnokarta Helsingborg

Om projektet

När det pratas om Helsingborgs historia är det ofta rika och mäktiga män som står i fokus, och alla de kvinnor som också levt och verkat i staden hamnar i skymundan. En stads historia är mer än mäktiga och rika män – alla vi som lever och bor i en stad är med och formar den.

Kvinnokarta Helsingborg är ett initiativ som vill synliggöra historiska helsingborgskvinnor som levt och verkat i staden. Projektet startades av en handfull eldsjälar som tillsammans byggt ett projekt större än vad de i början trodde var möjligt. Grunden består av studiecirklar, föreläsningar, stadsvandringar och sociala medier. Projektet startades av Medborgarskolan hösten 2016 och drivs nu vidare av FemHbg, med samma eldsjälar. Det är dags att sätta kvinnorna på kartan.

För frågor, kontakta: kvinnokarta@femhbg.se 

Följ projektet på facebook och instagram (klicka på länkarna).


Landskrona

Under 2018 skapades en kvinnokarta för Landskrona, du hittar den här: Kvinnokarta Landskrona


Just nu:

Du kan boka en föreläsning eller stadsvandring med oss. Är det dags för team building, after work eller kanske har du en skolklass som vill lära sig mer om helsingborgs kvinnohistoria? Klicka på knappen nedan för att se mer information och skicka en intresseförfrågan.