Styrelsen

Josefine Thorén, ordförande

Är utbildad människorättsvetare som just nu jobbar med studieförbundens projekt Tillsammans som projektledare, samt studerar till en master i genus, migration och social rättvisa. Hennes hjärta slår hårt för allas rätt att vara nördar och har i den andan jobbat mycket med Lunds universitet och även drivit ungdomsprojektet Livskunskap. Hon älskar det skrivna ordet och har blivit publicerad i Provocatio samt skriver för Helsingborgs dagblad.

Camilla Bergvall, vice ordförande

Utbildad i Medie- och Kommunikationsvetenskap, jobbar med folkbildning och som lektör och skribent. Drivs av frustration över orättvisor och är därför engagerad i ett tiotal föreningar och projekt rörande feminism, hbtq-frågor och djurrätt. Drömmer om att bli författare och vill starta en fanclub för Nanny Palmkvist.

Jessica Ridell, kassör

Utbildad redovisningskonsult som blivit prisad för att ha agerat med integritet och verkat för jämställdhet på jobbet. Kan inte hålla fingrarna ifrån tangentbordet när sexism, rasism och näthat sprids i kommentarsfält på sociala medier. Är välorganiserad med en förkärlek för listor och Excel, men också passionerad fotbollssupporter med ett nästintill ohälsosamt beroende av tacos.

Klara Nilsson, sekreterare

Har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap och tycker att bibliotek är bland det viktigaste vi har i samhället, inte minst på grund av bibliotekets demokratiska uppdrag. Älskar litteratur och godis. Har dessutom en förkärlek för växter, göteborgsskämt och musikaler.

Emma El-Hallah, ledamot

Utbildad kulturledare och filmvetare. Arbetar just nu som producent på Helsingborgs stadsteater och drivs av att skapa möjligheter för människor att växa. Svag för historia, språk och omsorgsfullt lagad vegetarisk mat.

Malin Grahn Marksell, suppleant

Socionom och processledare. Stort fan av utvecklingsfrågor och gillar att klura på nya metoder för integration, jämställdhet och social hållbarhet. Hemma har hon en massa barn och en man och alldeles för mycket skor. Bästa motto: ”Man ska inte prata med hat i munnen”

Rebecka Nilsson, suppleant

Utbildad produktionsledare som älskar att träffa människor och uppmuntra dom att följa sina drivkrafter. Idag finner du henne på Mindpark och THINK Open Space som communtity/event-och markering manager. Utsätter sig gärna för situationer hon inte varit i tidigare då hon är svag för att lära sig nya saker, upptäcka nya vägar och sätt att se saker på. Erkänner att hon passar in under klyschan “vägen till hjärtat går genom magen”.

Aliya Sabir, suppleant

Är nyexaminerad samhällsvetare och har ett starkt samhällsengagemang. Bortsett från att driva integrationsfrågor och ta emot fina stipendier, älskar hon att träffa människor från alla världens hörn. Det bästa hon vet är att fika – så om du vill ta en fika – holla at her. Vill du veta mer, bara googla.

Linn Lazim, suppleant

Valberedning:

Hanna Gustavsson (sammankallande)
Matilda Kullebjörk
Isabelle Persson
Anni Borgman

Du når valberedningen på: valberedning@femhbg.se