Styrelsen

FemHbgs styrelse år 2020

Josefine Thorén, ordförande

Utbildad människorättsvetare med specialisering inom genus och social rättvisa. Hon jobbar just nu som projektledare för DHS Funktionshinderrörelsen i Helsingborg där hon driver Arvsfonden-projektet Fungera Mera som har fokus på parasport. Hon är också en stolt nörd och nördar gärna ner sig i historia (favoritepok: europeisk medeltid), böcker (favoritkombo: historia, politik och fantasy), och listor (favoritlista: den som heter ”fredagsmys”).  

Kontakt: josefine@femhbg.se


Camilla Bergvall, vice ordförande

Drivs av frustration över orättvisor och är därför engagerad i ett antal föreningar och projekt rörande feminism, hbtq-frågor och djurrätt. Drömmer om att bli författare och vill starta en fanclub för Nanny Palmkvist. Är utbildad i Medie- och Kommunikationsvetenskap och jobbar bland annat som skribent och lektör.

Kontakt: camilla@femhbg.se


Jessica Ridell, kassör

Utbildad redovisningskonsult som blivit prisad för att ha agerat med integritet och verkat för jämställdhet på jobbet. Kan inte hålla fingrarna ifrån tangentbordet när sexism, rasism och näthat sprids i kommentarsfält på sociala medier. Är välorganiserad med en förkärlek för listor och Excel, men också passionerad fotbollssupporter med ett nästintill ohälsosamt beroende av tacos.


Klara Nilsson, sekreterare

Har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap och tycker att bibliotek är bland det viktigaste vi har i samhället, inte minst på grund av bibliotekets demokratiska uppdrag. Älskar litteratur och godis. Har dessutom en förkärlek för växter, göteborgsskämt och musikaler.


Nicolina Lopez, ledamot

Socionom som arbetar med barn och ungdomar. Står inte ut med diskriminering, orättvisor och sexism. Brinner extra starkt för att förändra för barn och kvinnor som utsätts för våld. Vill se en förändring i rättssystemet där allas röst värderas lika. Älskar dokumentärer och Super Mario.


Madeleine Olsson, suppleant

Brinner för barns rättigheter, kvinnors rättigheter, jämställdhet och jämlikhet. Är nyfiken på olikheter och maktstrukturer, utmanar gärna genom normkritik. Utbildad legitimerad förskollärare och arbetar som förstelärare i förskola. Pluggar olika kurser i Genusvetenskap med önskan att ta kandidatexamen i genusvetenskap.


Valberedning:

Sara Samer Altinawi
Emma El-Hallah

Du når valberedningen på: valberedning@femhbg.se